Startsida Ridskola Elevinformation Privatstall Personal AFRK Kontakta oss Vägbeskrivning
Hästar Grupperna Säkerhet Policy Scheman Priser Specialgrupper Omgivningarna

Våra hästar
Ridskolan har ca 20 lektionshästar. Här följer en presentation med bilder av samtliga hästar som ägs av Askims Ridhus.Nene f 1993 163 cm
Importerad från Holland. Trevlig häst med bra rörelser och god hoppförmåga
Nene tränas av en av våra lektionsryttare och ingår i vårt kontrakt-ryttarsystem.

 

 

Penny Ark, "Acke"
Är en ganska stor fux. Han är ganska grön och går i de högre grupperna. Acke behöver för att förstå ryttarna bättre gå mycket med samma ryttare och ingår i vårt kontrak-tryttarsystem.

 

 

Amadeus. F 1985 161 cm
Okänd härstamning. Stallets ålderman. Mycket snäll och lagom lugn. Kan dock bli lite pigg när han får hoppa. Amadeus är en utmärkt barnhäst, men även populär bland vuxna elever Har i sin ungdom tävlat LB dressyr med godkända resultat.

 

 

Granit
Kommer i från Irland. En mycket populär häst i både hoppning och dressyr. Han tränas och tävlas med bra resultat, och ingår i vårt kontraktsryttarsystem. Granit går i alla grupper utan för de minsta eftersom han kan bli lite stark

 

 

Lutana (Ludde) F 1993 163 cm
Imp Holland. E Bredero á Fresco.Ludde är en trevlig häst med goda rörelser. är populär bland de flesta. Han har tävlat upp till LB med lektionsryttare på klubb- och lokaltävlingar, både i hoppning och dressyr.

 

 

Milton
Är väldigt lik sagohästen Milton. Han hoppar bra och går fint i dressyren också. Han ingår i vårt kontraktsryttarsystem och har tävlat ganska mycket med sin ryttare med goda resultat.

 

 

Loke. Imp. Tyskland
Snäll och trevlig häst med goda rörelser och stor hoppförmåga. Rids bara av rutinerade ryttare. Tävlas och tränas av lektionsryttare i både hoppning och dressyr.

 

 

Sekana. F 1997 e Sekur-Auerbach. Imp Tyskland
Jätte trevligt sto med fantastisk inställning till det mesta. Är omåttligt populär på alla nivåer. Hoppar mycket bra och rör sig trevligt. Tränas och tävlas av lektionsryttare både i hoppning och dressyr.

 

 

Freja f 1992 e Pans Kardinal
Svenskt sto med en del temperament och attityd. är snäll när man inte ställer för höga krav går på lektion på alla nivåer.

 

 

Roger
Är född på Irland. Han har blivit en väldigt fin häst, från att ha varit väldigt svår när han kom hit. Nu har han lugnat sig betydligt och fler och fler kan rida honom. Han är väldigt omtyckt av duktigare elever. Roger ingår också i kontrakts-ryttarsystemet.

 

 

Kalle F 1992
Imp Holland e Schalkaar á Folio. Trevlig och fin häst på alla sätt. Hoppar bra men är bättre i dressyr. Har tävlat på lokal nivå upp till LB. Mycket trevlig individ. Glad och positiv häst populär bland både yngre och äldre. Går på alla nivåer

 

 

Piri-Piri. F 1987.
Okänd härstamning. Snäll häst börjar bli till åren men är pigg och trevlig ändå. Piri är väldigt allround, men hoppar inte så mycket längre. Snäll och uppskattad bland både barn och vuxna. Går främst i lägre grupper numera.

 

 

Dante
Imp Holland. Trevlig häst med stor gång och hoppkapacitet. Dante går bara med de duktigaste ryttarna eftersom den är ganska svårriden. Dante ingår i vårt kontraktsryttarsystem. Hon tränas och förhoppningsvis kommer hon att tävlas mer med sin kontraktsryttare.

 

 

Bob
Imp Irland. Trevlig häst som hoppar bra och har tävlat en del både på hemmaplan och på bortaplan. Bob är trevlig i dressyren också, men hoppningen är hans starkaste sida. Snäll häst, men ibland är han lite busig. Bob ingår i kontrakt-ryttarsystemet

 

 

Aggie f 2009 Imp Irland
En yngre trevlig häst som hoppar ganska bra. Dressyren är nog hennes starkaste sida. Hon är ännu så länge lite valpig och går därför bara med våra mera erfarna ryttare. Kommer nog snart att bli poppis på alla nivåer.
Ingår i kontraktryttarsystemet

 

 

Nick Carter F 1999 e Cardento u Nicolina e Illusion.
Egen uppfödning. Bra rörelser och stor hoppförmåga. Har tävlats som unghäst av landslagsryttaren Svante Johansson. Nicke var lovande men skadade sig. Nu går han lektion med handplockade elever ingår i kontrakt-hästsystemet. Han tävlas framförallt i hoppning

 

 

Killbury Shakespeare F 1996
Okänd härstamning Imp Irland D- Ponny. Jättesöt, snäll och trevlig ponny som går lektion med barn och små vuxna. Hoppar bra och har goda rörelser. Tävlas av lektionsryttare, både i hoppning och dressyr, med vinster och placeringar i hoppning.

 

 

Le Garconá F 1994
Imp Danmark. Schäck med världens utstrålning och charm. Glad och rolig häst. Går mest numera på lägre nivåer där han är väldigt populär. Kan upplevas som svår riden i dressyr.

 

 

Fleur
Är en väldigt trevlig, ganska stor, och känslig häst. Tränas och tävlas av lektionsryttare. Än så länge mest i dressyr, där hon redan plockat en del placeringar. Fleur hoppar jättetrevligt också, men dressyr är hennes starkaste sida.

 

 

Lille Mac
Är väldigt söt, tycker nog alla som sett honom. Han har en enorm utstrålning och charm. Tycker livet är kul. Går bra i hoppning och dressyr, men har helt klart en räv bakom örat. Tränas och tävlas av lektionsryttare med goda placeringar främst i dressyr.

 

 

Ferrero
Är från Polen. Innan han kom till Sverige och till oss har han gått en hel del fälttävlan. Hos oss är han en trevlig lektionshäst, som är en "professor" i hoppningen och i terrängen. Tränas och tävlas av lektionsryttare med goda resultat, då främst i dressyren. Så han är väldigt allround.