Startsida Ridskola Elevinformation Privatstall Personal AFRK Kontakta oss Vägbeskrivning
Hästar Grupperna Säkerhet Policy Scheman Priser Specialgrupper Omgivningarna

Hoppning, teorilektioner och grupptävlingar

Alla lektionsgrupper har teori två gånger per termin De utmärks på schemat med "T". Vi anser att det behövs teoretiska kunskaper för att tillgodogöra sig rid -undervisningen. På teorilektionerna tar vi upp säkerhets -frågor i ridning och i handhavandet med hösten, teori om hösten som djur, anatomi, foder mm. Även övningar i mental träning för tävling samt kost är ämnen vi tar upp i teoriundervisningen. Varje instruktör planerar själv sin teoriundervisning utefter gruppens nivå och behov.

Vi hoppar ungefär var 4: e vecka på lektioner fr.o.m. nivå 2. När det är hopplektion markeras det med "H" på schemat.
Vid teoritillfällena har vi ofta dubbeltimme, vi rider och har teori samma vecka. Detta markeras med "T/R"(teori/ridning) eller "T/H" (teori/hoppning).
På schemat kan du även hitta "D/T" (Dubbeltimme). Det kan t.ex innebära tävling inom gruppen, eller kanske en längre uteritt. Sådant som kräver lite mera tid. Både tävling och ridning i terräng är en viktig del av utbildningen. Att tävla är en viktig del av ridsporten, att mäta sig med sig själv eller mot andra. Det ger en målsättning med det man håller på att träna på. Att rida ett dressyrprogram där instruktören/domaren tittar bara på mig, är oerhört nyttigt både för instruktören och eleven.
Längre uteritter är en bra måttstock på hur bra man egentligen klarar av sin häst.
Grupptävlingar och längre uteritter har vi mest under våren. Vid alla dubbellektioner är man ledig "L" vid något tillfälle före eller efter dubbeltimmen andra skall ju ha tid att ha samma chans.Klicka på länkarna för tider.